سازمان دانشجویان ایران_150x150
مفاخر ایران اسلامی_150x170

معرفی دبیرخانه

مایه‌ی مباهات و خرسندی است زندگی در سرزمینی که مهد نام‌آوران و فرزانگان شهیری است که با تکیه بر تقوا، دانش، خردورزی، تلاش، کوشش، شهامت و صبوری، رسالت انجام کارهای بزرگی را در راستای رسیدن به اهدافی مقدس در پیش‌روی خویش قرار داده‌اند تا از این رهگذر برای جامعه‌ی اصیل و با فرهنگ خود منشاء خیر و برکت و افتخارات به یاد ماندنی و اثرگذار باشند.
بی شک گرامیداشت یاد و نکوداشت مقام این بزرگان که در عرصه های مختلف علم، تاریخ، هنر، فرهنگ، مذهب، سیاست و … حماسه آفرینی نموده و با صرف جان و مال و عمر گرانمایه بیش از پیش بر غنی نمودن گنجینه های علمی – فرهنگی این مرز پر گهر افزوده اند؛ وظیفه ای است که ایران و ایرانی در هرجایگاه و مقامی که باشد بر عهده دارد. در روزگاری که ملل مختلف با پرداختن و توجه به فعالیت‌های هنری زنده‌اند و با افتخار به مفاخر خود در تمامی عرصه‌ها می‌بالند؛ بر ماست که تا حد توان، به تعظیم و تجلیل نویسندگان، شعرا و دانشمندان بزرگی که داشته‌ایم، بپردازیم و امثال فردوسی، ابن‌سینا، خیام، سنایی، مولانا، خواجه‌نصیر و… را به جهانیان معرفی کنیم.

بر این اساس دبیرخانه‌ی نکوداشت مفاخر ایران اسلامی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، به‌عنوان یک نهاد فرهنگی و فعال در عرصه‌ی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها بر خود لازم دانست که در سطح ملی به معرفی و شناسایی هر چه بیشتر مفاخر ایران اسلامی برای مخاطب دانشجو و مناسب با ذائقه‌ی دانشجویی بپردازد.

دبیرخانه‌ی نکوداشت مفاخر ایران اسلامی وابسته به سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی از سال 1391 آغاز بکار کرده است و برگزاری سه دوره طرح ملی «دیدار با مفاخر»، چهار دوره طرح ملی «ایران سرای جاوید»، سه دوره طرح ملی «نکوداشت مفاخر ایران اسلامی» را در کارنامه خود دارد. ارج‌گذاری و تکریم نخبگان، مشاهیر ایران زمین، تقویت روحیه‌ی عزت، افتخار، خودباوری ملی قشر دانشجو، شناسایی مفاخر بومی – استانی و معرفی آنان به دانشجویان ایران، تبیین و تأکید بر مؤلفه‌های هویت اسلامی–ایرانی بر پایه‌ی میراث تاریخ تمدن، مشاهیر ایرانی – اسلامی از اهداف این دبیرخانه است.

دبیرخانه نکوداشت مفاخر ایران اسلامی با همکاری شعب استانی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در دانشگاه‌های سراسر کشور به برگزاری برنامه‌هایی متنوع در قالب‌هایی همچون دیدار با مفاخر، بازدید از خانه موزه‌ها، مقبره و یا موزه‌های مرتبط با مفاخر، دیدار با پژوهشگران و نویسندگان، برگزاری مراسم‌های بزرگداشت با حضور اساتید، پژوهشگران و فعالان علمی و فرهنگی، نشست‌های تخصصی معرفی و بررسی آثار، کارگاه‌های آموزشی فرهنگی یا تولید محتواهای فرهنگی و جشنواره علمی و فرهنگی می‌پردازد.